Societat 15/03/2012

Boires a la costa, però calor a l'interior

Un mar de boira continua afectant puntualment la costa. Avui la visibilitat més dolenta és a la Costa Brava

Miquel Bernis
2 min
La boira engolint Barcelona // Laia Esteve

BarcelonaUna manta extensa de núvols baixos i boira continua escampada pel Mediterrani i va entrant a estones en terra ferma sense penetrar gaires quilòmetres. Aquest matí la boira més espessa és la de les comarques de Girona; per posar un exemple, l'aeroport de Vilobí d'Onyar registrava, a les 9 del matí, una visibilitat de només 100 metres. Amb el pas de les hores les boires s'aniran fent menys denses, però el risc que vagin reduint la visibilitat arran de mar es mantindrà viu ben bé fins demà. Allà on la boira i els núvols baixos vagin apareixent, les temperatures seran més baixes que ahir. Avui, a la costa, caldrà abrigar-se més al migdia, però a la resta l'ambient continuarà sent càlid per l'època de l'any, amb moltes temperatures de més de 20 graus al migdia.

Durant el cap de setmana hi haurà canvis, però de moment afectaran poques comarques. La nit de divendres a dissabte ens creuarà un primer front que podria deixar algun ruixat sobtat i curt, però que no evitarà que dissabte sigui un dia amb més sol que núvols. Diumenge un segon front entelarà de núvols prims el cel a força comarques, però només cauran xàfecs al Pirineu i Prepirineu a la tarda, alguns, això sí, localment intensos. Les temperatures durant el cap de setmana baixaran poc, encara més primavera que hivern.

Dilluns els termòmetres faran una baixada més clara, ben bé de 5 graus, que podran ser fins més de 10 al Pirineu. L'ambient d'hivern tornarà a fer acte de presència a l'inici de la setmana que ve. Serà una setmana més inestable, però, ara per ara, els mapes del temps no dibuixen pluges serioses fins la nit de dimarts a dimecres. Caldrà seguir-ho.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui. Podeu compartir les vostres fotos sobre el temps i la boira a la Méteo Social.

stats