Societat 29/12/2011

Dos dies més freds, però canvi d'any suau

El vent i l'ambient més hivernal obligaran a abrigar-se aquestes pròximes hores, però dissabte les temperatures faran una clara pujada

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El pas d'un front ha enterbolit el cel a moltes comarques a primera hora, però només està deixant neu al vessant nord del Pirineu, una nevada per ara feble, però que s'intensificarà a estones i que podria durar fins demà, sobretot a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà. El vent ja s'està deixant sentir i avui bufarà amb cops de fins a 100 km/h als cims del Pirineu, a l'Empordà i al Rosselló, i amb ratxes moderades també a l'Ebre. Avui en general els núvols seran molt trencats i el sol predominarà a la majoria de comarques, el front que ens creua farà entrar més aire fred i la sensació d'hivern a la tarda serà més intensa que els últims dies. Cal, doncs, abrigar-se. La boira s'anirà desfent a l'interior, i la circulació de vent evitarà que s'hi torni a encaixonar els pròxims dies.

Demà serà el dia més ventós de la setmana a molts indrets, sobretot a la meitat sud; les ratxes superaran els 50 km/h a força comarques i tot plegat farà que l'ambient sigui de ple hivern, sobretot al matí. La sensació de fred, però, durarà poc, i dissabte les temperatures faran una clara pujada, el vent anirà afluixant i tot fa pensar que el canvi d'any serà més aviat suau i amb temperatures 3 o 4 graus més altes.

El primer dia del 2012 també serà poc fred i en tots aquests dies no hi haurà cap borrasca que pugui fer ploure. El pròxim canvi de temps no arribarà fins dilluns, amb un front que, sense deixar grans pluges, farà nevar amb ganes al Pirineu.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi, i a la Méteo Social hi podeu compartir fotografies i explicar quin temps fa allà on sou.

stats