Societat 04/05/2012

Divendres mig tapat i amb risc de xàfecs a la tarda

El cap de setmana continuarà el temps variable i demà gairebé no plourà enlloc, però el risc de xàfecs curts tornarà a augmentar diumenge

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els primers símptomes d'inestabilitat ja s'han notat aquest matí amb xàfecs puntuals a la Catalunya Central, al Penedès i al camp de Tarragona. Tot fa pensar, però, que durant el matí gairebé no plourà enlloc i que els ruixats se centraran al migdia i durant la tarda. On és més probable que plogui és a les comarques de Tarragona, a les de Lleida i a la Catalunya Central, seran ruixats curts, però alguns podrien descarregar amb intensitat i amb tempesta. No plourà a tot arreu, i en aquest sentit les comarques de Girona, la costa central i les Illes són els indrets on és més difícil que avui calgui obrir el paraigua. El vent continuarà bufant a prop de mar i augmentant la sensació de fred en aquests sectors.

Durant el cap de setmana, hi haurà més risc de ruixats diumenge que no pas demà. Dissabte no serà un dia totalment net de núvols, però les clarianes predominaran i només cauran xàfecs puntuals de tarda al Pirineu o en algunes comarques interiors del País Valencià. L'ambient serà molt similar al d'avui. Els mapes del temps d'avui, en canvi, han empitjorat una mica la previsió de cara a diumenge: el dia ja començarà amb un cel amb més núvols i cauran alguns ruixats de poca estona, tant al matí com a la tarda. Serà més un dia insegur que no pas un dia de pluja, i en tot cas a les comarques de Girona, a les de Barcelona, al Pirineu i al nord de les Illes és on és més probable que diumenge calgui fer servir una estona el paraigua.

Els mapes del temps apunten per ara que la setmana que ve podria estar marcada sobretot per una pujada de les temperatures que situaria els termòmetres per sobre dels 25 graus. Podríem tenir la primera aproximació clara a l'estiu, especialment al centre de la setmana. Caldrà seguir-ho.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats