Societat 31/08/2012

Se'n van les pluges, es queden el vent i la fresca

Aquesta nit ha estat la més fresca de les últimes 5 setmanes i les temperatures encara cauran més la pròxima matinada

Miquel Bernis
2 min
Núvol captat per en Jaume Alegre des d'Almoster quan les tempestes ja s'allunyaven

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les pluges d'aquestes últimes hores han deixat força aigua i bastant ben repartida. A Catalunya, alguns dels registres més importants són:

Prats de Lluçanès, 60 l/m2

Roda de Ter, 47

Artés, 43

Vallirana, 35

Olesa de Montserrat, 28

Olot, 27

Barcelona, 22

Terrassa, 21

Reus, 13

No a tot arreu hi ha plogut igual, i comarques com la Segarra, el Segrià, la Ribera d'Ebre o el Priorat amb prou feines han recollit 1 o 2 litres. Potser la tempesta més violenta d'ahir es va produir a Mallorca: a Calvià van caure 42 litres en poca estona, amb ventades fortes que van arribar als 132 km/h, i a Palma el mateix aiguat hi va deixar 22 litres. Al País Valencià les quantitats més importants són els 75 litres caiguts a Gandia, els 70 d'Alzira, els 55 de Cullera i els 43 d'Alcoi.

En general, les pluges es poden donar per acabades, però aquesta nit podrien descarregar alguns ruixats aïllats al Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme, fenòmens costaners i molt locals però que allà on apareguin descarregaran amb ganes. Aquests xàfecs sobtats però intensos, s'aniran repetint durant el cap de setmana a les Illes.

Avui serà un dia de gran visibilitat, amb fortes ventades al nord, a l'Ebre i també a les Balears: la tramuntana i el mestral bufaran amb cops de 70 o 80 km/h i el vent no començarà a perdre força fins demà al migdia. En conjunt, el sol s'imposarà aquest cap de setmana amb temperatures que de dia se situaran a l'entorn dels 25 graus, i que la pròxima nit encara baixaran un o dos graus més, sobretot a l'interior. Aquest serà el primer avís seriós que a l'estiu li queden poques setmanes, però la setmana que ve les temperatures s'aniran recuperant sense que torni la calor intensa.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats