Societat 08/02/2012

Tornen a baixar les temperatures

Aquest matí els termòmetres han caigut per sota dels -5 graus a l'interior i a Viella s'ha arribat fins als -16. Avui el vent anirà clarament a menys

Miquel Berns
2 min

BarcelonaEl mercuri ha tornat a caure amb força aquesta nit i ben pocs són els termòmetres que a primera registraven temperatures sobre zero. A l'interior s'ha baixat dels 5 graus negatius, i a la Vall d'Aran el termòmetre ha caigut per sota dels -15 graus. Algunes de les temperatures mínimes d'aquest matí són: Viella -16 graus, Sant Pau de Segúries -10, Vic -8, Balaguer -8, Olot -6, Lleida -5, Falset -5, Manresa -5, Girona -3, Reus 0, Tarragona 0, Barcelona 2, València 3, Palma 3.

Avui farà sol a moltes comarques, però els núvols mantindran el cel bastant tapat a la Costa Brava i també es passejaran a estones per altres indrets litorals. A Catalunya no hi haurà precipitacions, però des de la matinada cauen xàfecs a Mallorca i a Eivissa, on avui la cota de neu rondarà els 400 metres. El vent avui no serà tan protagonista com ahir, tot i que aquesta nit encara ha superat els 70 km/h en indrets com Palamós, l'Escala, la Sénia o l'Hospitalet de l'Infant. En general anirà perdent força i només persistirà amb cops puntualment forts a l'Empordà.

Demà a primera hora les temperatures seran tant o més baixes que avui, però en general la setmana lectiva s'acabarà amb temperatures una mica més suportables, sobretot al migdia. El cap de setmana, però, una tercera entrada d'aire tornarà a fer augmentar la sensació de fred, i farà que diumenge al matí probablement tots els termòmetres tornin a marcar valors negatius, fins i tot a la costa. El risc de nevades a cotes baixes se centrarà només a les Illes, i dissabte i diumenge només hi haurà alguns núvols trencats a prop de mar.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats