Societat 12/07/2012

Dijous poc calorós i amb cel mig tapat a la Costa Brava

Demà els termòmetres pujaran 3 o 4 graus però el cap de setmana també serà fresc i amb força estones de cel mig tapat

Miquel Bernis
2 min
Sortida del sol aquest matí a Lliçà de Vall // Enric Navarrete

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El canvi de temps d'aquesta nit ha arribat a deixar xàfecs al sud i a Ponent: han caigut 8 litres per metre quadrat a Alcanar (Montsià), 5 a Seròs (Segrià), 3 a Ascó (Ribera d'Ebre), 2 a les Borges Blanques (Garrigues), 1 a Valls (Al Camp) i 1 a Tortosa (Baix Ebre). Avui el sol dominarà gairebé arreu, però els mapes del temps apunten que s'aniran formant intervals de núvols a la Costa Brava, tant al matí com a la tarda, que poden molestar si voleu fer platja. Al migdia la calor serà molt suportable, el vent la tramuntana i de mestral anirà perdent força amb el pas de les hores allà on està bufant aquest matí.

Demà els intervals de núvols baixos no s'acabaran, però probablement en aquest cas seran més presents a la costa central i en tot cas al sud de la Costa Brava. A moltes comarques hi farà sol, però al matí en el tram de costa entre Mataró i Tarragona fins i tot s'hi podria escapar alguna gota, cosa que vol dir que els núvols poden arribar a ser força compactes. A al tarda anirà sortint el sol també en aquest sector, i en tot cas apareixeran alguns intervals de núvols a la Costa Daurada. Demà notarem molta més calor i xafogor, se superaran els 30 graus amb facilitat a l'interior, i es fregaran els 40 al sud del País Valencià.

El cap de setmana també tindrà estones de cel mig tapat, i en aquest cas sembla que els intervals de núvols s'escamparan per moltes comarques, sobretot a la Catalunya Central i a les comarques de Girona i de Barcelona. Dissabte tot fa pensar que els núvols seran més espessos que diumenge, i fins i tot es podrien escapar alguns xàfecs puntuals, sobretot a la Catalunya Central. Bufarà tramuntana i mestral, i en conjunt serà un cap de setmana poc calorós.

A 'www.ara.cat/meteo' trobareu la previsió per al vostre municipi i tota la informació referent a les platges.

stats