Societat 25/05/2012

Cap de setmana amb pocs núvols, xàfecs de tarda i calor

El sol dominarà però demà un fornt enterbolirà el cel a estones. Els xàfecs de tarda afectaran més comarques de cara a diumenge i dilluns

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Tot i algunes pinzellades de núvols a la Catalunya Central i a l'entorn de Barcelona, el matí de divendres serà clar i càlid a tot arreu, amb temperatures que continuen la tendència a l'alça, i que avui tornaran a superar els 30 graus a l'interior a primera hora de la tarda. Ambient d'estiu anirà acompanyat d'un cel amb pocs núvols fins al migdia, i a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu que deixaran ruixats i tronades en aquest àmbit. Difícilment els xàfecs sortiran d'aquest sector.

El cap de setmana, que per a alguns serà de tres dies, començarà amb un dissabte una mica més enterbolit. El pas d'un front molt poc actiu demà al matí enterbolirà a estones el cel i podria arribar a deixar algun xàfec molt aïllat a la Catalunya Central o a Ponent. Seran, en tot cas, fenòmens aïllats. Qui vulgui fer platja no es trobarà un cel del tot serè, però probablement els núvols prims no impediran gaire l'activitat del sol. A la tarda descarregaran tempestes al Pirineu i en àmbits a l'entorn, i alguns xàfecs podran ser localment forts, sobretot al sector del Pirineu més pròxim a mar.

Diumenge començarà amb cel bàsicament serè, sense tants núvols prims, però a la tarda es repetiran els ruixats i tronades al Pirineu i Prepirineu, que en aquest cas s'estendran fins a algunes comarques de la Catalunya Central. Algun xàfec podria acostar-se puntualment fins a la costa a última hora. L'ambient serà lleugerament menys càlid, però el canvi serà poc notori. Pocs canvis de cara a dilluns. Qui tingui festa gaudirà d'un dia molt similar, amb molt de sol i algunes tempestes de tarda al Pirineu i a la Catalunya Central. La setmana que ve sembla que estarà marcada per un temps bastant primaveral, amb alguns xàfecs de tarda i un ambient poc calorós.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats