Societat 29/06/2012

Avui les temperatures tocaran sostre, però diumenge la calor s'acabarà de cop

Màximes de fins a 40 graus a ponent en un altre dia de calor molt forta. Diumenge una tongada de tempestes força general escombrarà les altes temperatures

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquesta nit no ha sigut tan xafogosa, hi ha hagut moltes mínimes encara per sobre dels 20 graus a la costa, però en general les temperatures han baixat un o dos graus més que ahir. En alguns indrets la xafogor ha sigut encara insuportable, a Eivissa no s'ha baixat dels 26 graus en tota la nit, i a Tortosa, Amposta i a Barcelona la mínima s'ha quedat en 24 graus. El dia ha començat amb boires enganxades a la costa a l'Empordà i a la Costa Vermella, però tot fa pensar que el sol avui també lluirà arreu a partir de mig matí.

Avui la calor serà tan o més forta que ahir, les temperatures seran molt similars, i s'espera fins i tot que molts termòmetres encara puguin quedar lleugerament per sobre. Màximes de fins a 40 graus a ponent, de més de 35 a moltes comarques interiors i prelitorals, i de més de 30 a la costa. Demà la calor encara serà molt intensa, però les temperatures començaran a recular lleugerament. La baixada important del mercuri arribarà diumenge amb un canvi brusc de temps que farà que el cap de setmana ja s'acabi amb entre 5 i 10 graus menys. La setmana que ve les temperatures seran molt més normals per l'època, i no s'espera que la calor forta torni a repuntar els primers dies de juliol.

Molt atents aquest cap de setmana també a l'estat del cel. Avui i demà dominarà el sol gairebé arreu, tot i que demà a la tarda ja hi haurà tempestes força extenses al Pirineu. Diumenge, en canvi, serà un dia molt més variable ja des del matí, les últimes actualitzacions dels mapes del temps apunten que ja abans del migdia hi haurà ruixats al Pirineu i a la Catalunya Central, i que aquestes tempestes aniran guanyant terreny a mesura que passi el dia. Vist el canvi brusc de masses d'aire que hi haurà, tot fa pensar que algunes d'aquestes tempestes seran fortes i descarregaran pedra.

A 'www.ara.cat/meteo' hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els últims mapes.

stats