Societat 08/05/2012

De demà a divendres: tres dies amb ambient d'estiu

Avui hi haurà molts núvols prims, però al migdia les temperatures rondaran els 25 graus. A partir de demà el termòmetre s'enfilarà fins als 30 graus en alguns punts

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaDimarts de cel entelat i enterbolit per moltes bandes de núvols prims que en general seran molt esqueixats i poc espessos. A l'oest és on es faran més compactes i fins i tot arribaran a deixar xàfecs puntuals. On és més probable que avui descarreguin ruixats aïllats és al Pirineu, al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. El fet que hi hagi més núvols no impedirà que les temperatures continuïn pujant. Aquest matí el termòmetre marcava uns 5 graus més que ahir en algunes comarques del Pirineu, i en general avui hi haurà moltes temperatures de 22 a 26 graus al migdia.

Entre demà i divendres l'entrada d'aire càlid serà encara més intensa i les temperatures tocaran sostre. Hi haurà màximes de fins a 30 graus a l'interior i molt pròximes als 25 a la costa. Ambient totalment d'estiu que anirà tornant a la primavera durant el cap de setmana. Entre dissabte i diumenge bufarà tramuntana al nord i les temperatures recularan.

Els pròxims dies el cel serà més clar que avui, i només hi haurà algunes tempestes puntuals al Pirineu, sobretot dijous a la tarda. L'entrada sobtada d'aire molt càlid pot formar algunes boires arran de mar, com ja va passar fa algunes setmanes, però es tractaria en tot cas de fenòmens locals. El cap de setmana s'entreveu més variable, amb alguns intervals de núvols al nord i a l'est, i amb risc de xàfecs puntuals en aquestes comarques.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi, incloent-hi el cap de setmana.

stats