Societat 05/06/2012

Nou episodi de calor de ple estiu fins dijous

Avui les temperatures encara es quedaran curtes en moltes comarques de Girona i de Barcelona, però entre demà i dijous els termòmetres fregaran els 35 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els núvols que continuen passajant-se per moltes comarques de la Catalunya Central i de la costa no acabaran de marxar, i tot i que en general seran trencats aniran mantenint el cel mig ennuvolat a la meitat est, sempre amb més presència de clarianes que no pas de núvols. Aquest migdia la calor anirà a més, en aquestes comarques el canvi serà poc notori, però a ponent i al sud el termòmetre s'enfilarà un parell de graus més que ahir. Demà i dijous el canvi a l'alça dels termòmetres serà cada cop més notori, demà les temperatures superaran els 30 graus en molts indrets del prelitoral, i dijous serà sens dubte el dia més calorós de la setmana, amb màximes de fins a 35 graus a l'interior i una calor en general de ple estiu. La calor més forta afectarà les Illes, on fins i tot a la costa el termòmetre podria superar dijous els 30 graus.

Demà el dia començarà encara amb alguns intervals de núvols a prop de mar, que en aquest cas afectaran més les comarques de la Costa Daurada, però en conjunt farà sol i només cauran xàfecs puntuals de tarda al Pirineu de Lleida. Dijous de Corpus hi haurà un canvi de temps que afectarà sobretot el Pirineu, les comarques de Lleida i la Catalunya Central: cauran tempestes a partir del migdia, que al Pirineu podran ser localment fortes. Ara mateix el més probable és que Berga també rebi algun d'aquests xàfecs durant la tarda del dijous de la Patum. En general aquest canvi de temps suposarà una relaxació de les temperatures, que a partir de divendres tornaran a valors més normals per a l'època. El cap de setmana s'entreveu per ara amb cel mig ennuvolat i xàfecs puntuals al nord a les tardes.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats