Societat 20/03/2012

La primavera comença amb pluges generals

La nova estació ha arrencat a les 6 i 14 minuts del matí. Aquest vespre arribarà la primera tongada de pluges extenses des de novembre

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Alguns potser recordareu com d'empatxats de pluja vam acabar el mes de novembre, però a partir d'aquell moment l'aixeta es va tancar en sec, i deixant de banda petits canvis de temps, les pluges han estat absents. Avui, però, tot fa pensar que arriba una regada general. Al País Valencià ja està en marxa, i fins a les 9 del matí s'havien acumulat durant la nit 60 litres per metre quadrat a Torrevella, 25 a Pego i 20 a Oriola; alguns registres a la Marina Alta i a la Safor previsiblement superaran els 100 litres al final dia. A Catalunya el dia estarà mig ennuvolat i no serà fins al vespre que aniran arribant les pluges. Demà al matí plourà amb més ganes i de forma més general, i tot fa pensar que el primer desplaçament del dia ja caldrà fer-lo amb pluja gairebé arreu. Entre 15 i 20 litres per metre quadrat, com a mínim, cauran a tot arreu. Les pluges continuaran de forma més irregular dijous, però, en canvi, sembla bastant clar que el cap de setmana no hi haurà precipitacions.

La primavera ha començat avui a les 6 i 14 minuts del matí, però avui la sensació serà més d'hivern que no pas de la nova estació. Moltes temperatures no passaran dels 15 graus al migdia. Demà les pluges i el dia gris faran que els termòmetres encara marquin valors una mica més baixos al migdia. Fins dijous, per tant, caldrà abrigar-se més, però de cara al cap de setmana els termòmetres es recuperaran bé, sense arribar, això sí, als més de 20 graus del cap de setmana passat.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats