Societat 17/05/2012

S'acosta un cap de setmana de temps molt variable i ruixats irregulars

Aquest vespre cauran els primers xàfecs, que afectaran sobretot les comarques de Lleida i les de Tarragona. En general avui l'ambient serà més càlid que ahir

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El temps insegur i força inestable marcarà la pauta dels pròxims cinc dies. Aquest matí els núvols més espessos i persistents seran els de les Terres de l'Ebre i de la Costa Daurada, on podran anar caient gotes, això sí, més aviat testimonials. En general serà un dia de cel enterbolit, però amb moltes estones de sol. Al migdia, on hi hagi clarianes, l'ambient serà més càlid que ahir. Al vespre arribarà una primera tongada de ruixats, que sobretot afectaran les comarques de Lleida i les de Tarragona. Seran ruixats irregulars però que, a estones, descarregaran amb intensitat. De forma més aïllada, alguns d'aquests ruixats també faran ploure avui a última hora a les comarques a l'entorn de Barcelona i a la Catalunya Central.

Demà el dia començarà amb un temps molt insegur, però tot fa pensar que només serà plujós al Pirineu, Prepirineu, en algunes comarques interiors de Girona i a la Catalunya Central. Haurà entrat una massa d'aire bastant més càlid, i per tant l'ambient al matí serà força menys fred. On hi hagi més clarianes al migdia fins i tot farà calor. Divendres, per tant, serà un dia molt variable i amb temps canviant.

Dissabte començarà amb molts núvols a la costa, sobretot a la Costa Daurada, però a moltes comarques hi haurà un temps amb més sol que núvols i temperatures de màniga curta al migdia. La tongada de pluges més intensa i general del cap de setmana arribarà la nit de dissabte a diumenge. Els mapes del temps apunten a xàfecs gairebé generals, fins i tot amb algunes tempestes fortes. Diumenge es podrien obrir clarianes al sud, però en general el temps continuaria molt marcat per la inestabilitat, amb risc de xàfecs i tempestes irregulars tant al matí com a la tarda. Diumenge les temperatures faran una clara baixada i tornarem a l'ambient primaveral.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats