Societat 11/06/2012

Risc de xàfecs puntuals i temperatures a la baixa

A la tarda i al vespre descarregaran ruixats curts al Pirineu i a moltes comarques de Barcelona i de Girona. Demà al matí hi haurà de dos a cinc graus menys que avui

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa nit ha estat xafogosa, i aquest matí els termòmetres no fan sospitar que l'inici de setmana estarà més aviat marcat per la fresca i la màniga llarga. Molts termòmetres no han baixat dels 17 o 18 graus en tota la nit, i destaquen sobretot les temperatures excepcionalment altes al País Valencià: avui el dia ha començat amb 24 graus a València, 26 a Alzira, 26 a Alacant i 27 a Elx, pel vent de ponent. Avui els núvols seran presents sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, però durant el matí només deixaran xàfecs puntuals a l'Empordà, a la Garrotxa i en alguns àmbits de l'entorn. A la tarda hi haurà tempestes al Pirineu, i a última hora alguns ruixats afectaran moltes comarques de Girona i de Barcelona. Sempre plourà poca estona, però en alguns casos ho farà amb certa intensitat. De nit fins i tot plourà al nord de les Illes. En general, aquest migdia les temperatures seran més baixes que ahir.

Demà al matí ja es notarà clarament la refrescada i les temperatures seran entre 2 i 5 graus més baixes en general. A moltes comarques caldrà recuperar la màniga llarga o fins i tot el jersei a primera hora, sobretot al nord. El vent bufarà moderat d'entre oest i mestral a les comarques de Ponent, a força comarques de Barcelona i, especialment, al sud. Demà a la tarda tornaran a caure xàfecs puntuals al Pirineu i a diverses comarques de Girona.

L'ambient més fresc a les nits i a primera hora durarà fins dijous. La segona part de la setmana s'entreveu molt més estiuenca, tant pel que fa al domini del sol com per les temperatures, bastant més altes.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats