Societat 25/06/2012

Una onada de calor marcarà la setmana: fins a 40 graus a l'interior

La calorada serà intensa i força llarga: el període de temperatures molt altes pot durar de dimecres a diumenge

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Encetem una de les setmanes més caloroses de l'estiu a causa d'una invasió d'aire saharià que farà pujar clarament les temperatures els pròxims dies. L'ascens dels termòmetres es produirà sobretot entre demà i dimecres, i en general a partir de llavors al migdia hi haurà temperatures de més de 30 graus a la costa, i de més de 35 al prelitoral i a l'interior. A la vall de l'Ebre i al pla de Lleida probablement s'arribarà més d'un dia als 40 graus. És important també saber quants dies pot durar aquest situació de temperatures extremes, i per ara tot fa pensar que l'onada de calor s'allargarà fins diumenge, moment en el qual els termòmetres començaran a normalitzar-se. Seran 5 dies, per tant, amb temperatures molt altes. Per ara Meteocat no ha emès cap avís de situació de risc. L'Agència Espanyola de Meteorologia té activada l'alerta groga a l'interior del País Valencià de cara a demà.

Pel que fa a l'estat del cel, la setmana es presenta pràcticament sense canvis. Avui i demà seran dies sense núvols. Entre dimecres i dijous el cel quedarà mig ennuvolat i podrien descarregar tempestes puntuals al Pirineu de Lleida, però en general fins i tot aquests dies en general hi haurà més sol que núvols. De cara al cap de setmana el cel tornarà a quedar totalment net de núvols arreu. No hi haurà, per tant, ens els pròxims 7 o 8 dies, cap tongada de ruixats que alleugereixi la sensació de calor.

A curt termini avui les temperatures encara no seran especialment altes, s'assemblaran força a les del cap de setmana i només hi haurà algunes màximes puntuals de més de 35 graus a Ponent i a les Terres de l'Ebre. Farà sol a tot arreu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats