Societat 13/08/2012

La setmana comença amb temperatures suportables però podria acabar amb una nova onada de calor

Avui pocs termòmetres passaran dels 30 graus però abans del cap de setmana ja es tornaran a fregar els 40 a l'interior

Miquel Bernis
2 min
El cel del Masnou // Mariona Rifà

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Matí relativament fresc, sobretot al Pirineu, on a primera hora ha fet falta la jaqueta amb moltes temperatures d'entre 10 i 13 graus. Més enllà dels àmbits de muntanya avui a molts indrets el termòmetre ja ha baixat dels 20 graus durant la nit, i aquest migdia la calor serà molt suportable, amb temperatures que només en alguns punts de l'interior saltaran per sobre dels 30 graus. La tramuntana deixarà de bufar a l'Empordà i al Rosselló, i les bandes de núvols prims que circulen aquest matí per moltes comarques s'aniran desfent. Avui els núvols no seran ni de bon tros tan espessos com ahir, i en general el sol lluirà amb pocs problemes.

La treva de la calor, però, durarà poc, i durant la setmana la tendència de les temperatures serà clarament a l'alça. Demà ja hi haurà un parell o tres de graus més que avui, i tot i que el pas d'un front mantindrà el termòmetre a ratlla durant el centre de la setmana, a partir de divendres tot fa pensar que tornarem a les temperatures de més de 35 graus a moltes comarques, fins i tot amb alguns pics de 40. Podria ser una nova onada de calor, com a mínim amb tres dies de temperatures molt altes. Ho anirem seguint durant la setmana.

En general aquesta setmana farà sol la majoria de dies, però el pas d'un front dimecres deixarà ruixats i tempestes en punts del terç nord, bàsicament al Pirineu, i probablement també acabarà plovent en altres àmbits a l'entorn. Res fa pensar en tempestes més o menys generals, i les possibilitats de pluges extenses a set dies vista són gairebé nul·les.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats