Societat 30/01/2012

Pendents de l'onada de fred més intensa dels últims anys

La setmana comença amb ambient de ple hivern i podria acabar amb les temperatures més baixes, almenys, des del 2005

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Aquest matí el termòmetre ja ha baixat àmpliament sota zero a totes les comarques interiors, i ha caigut per sota dels 5 graus a la costa. Algunes mínimes d'avui han estat: Barcelona, 4 graus; Tarragona, 4; Terrassa, 1; Girona, -2; Olot, -3; Lleida, -5, i Viella, -10. És ple hivern, però queda clar que fins ara no són dades, ni de bon tros, excepcionals. De fet, ben bé fins dijous el fred serà intens, però les temperatures es mantindran en una línia similar a la d'avui, fins i tot amb migdies relativament agradables. Atents, però, perquè els mapes dibuixen una onada de fred extraordinària de cara al cap de setmana. Llavors, les temperatures podrien registrar els valors més baixos, com a mínim, des del 2005. Caldrà anar seguint durant la setmana quina pot ser finalment la intensitat d'aquesta glopada d'aire fred que tindria els dies més àlgids entre divendres i dilluns, i que, això sí, tot fa pensar que arribaria sense nevades extraordinàries.

Nevarà a cotes baixes aquesta setmana? L'única borrasca que podrà fer nevar fora del Pirineu aquesta setmana arribarà entre dimecres i dijous a primera hora. La nit de dimecres a dijous es podrien veure volves de neu a força comarques interiors, però tot fa pensar que la situació seria més aviat anecdòtica. Caldrà seguir-la els pròxims dies. Més enllà de la neu, dimecres serà el dia més gris de la setmana, i plourà a força comarques costaneres i prelitorals.

De moment, a curt termini, avui farà sol i les temperatures s'enfilaran per sobre dels 10 graus a la costa i al Prelitoral. Demà el dia començarà amb pocs canvis, però a la tarda es reactivarà la nevada al vessant nord del Pirineu. Aquest cap de setmana s'han arribat a acumular 40 centímetres de neu a Viella, i en general en punts del vessant nord del Pirineu hi ha caigut més de mig metre de neu nova.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats