Societat 09/02/2012

El cap de setmana serà gairebé tan fred com l'anterior

Una nova massa d'aire fred entrarà demà i farà que dissabte i diumenge comencin sota zero fins i tot a la costa

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaSi no vinguéssim del cap de setmana que venim, segurament avui estaríem anunciant el cap de setmana més fred de l'hivern. Una tercera bossa d'aire fred entrarà demà durant el dia i farà que dissabte i diumenge comencin sota zero arreu. Les glaçades seran gairebé tan intenses com les del cap de setmana anterior. En algunes comarques interiors, amb menys vent, el termòmetre podria arribar a baixar fins i tot més que el cap de setmana passat. Les mínimes cauran per sota dels 0 graus fins i tot les ciutats costaneres més grans, i a l'interior és probable que en alguns casos es baixi dels 10 sota zero. Les temperatures tornaran a rondar els -15 graus a les valls del Pirineu. En general farà sol, i al migdia les temperatures es recuperaran bé, només a les Illes continuarà la inestabilitat, i tant dissabte com diumenge s'hi podrien escapar ruixats de neu a cotes molt baixes. Dissabte, pràcticament fins a línia de mar. Un fet diferencial amb l'anterior cap de setmana serà que el vent de nord no bufarà, ni de bon tros, amb tanta força.

Tot això passarà a partir de demà al vespre, però avui el dia ha començat amb temperatures també molt baixes, per sota dels -10 graus en indrets com el Pont de Suert, Viella i Das, per sota dels -5 graus a l'interior, i només amb algunes mínimes d'entre 0 i 2 graus positius a la costa. Avui el sol lluirà arreu i la sensació al migdia serà una mica més agradable, ben bé de 2 o 3 graus més que ahir. Al vespre la tramuntana es tornarà a reforçar, i aquesta nit bufarà amb cops de més de 50 km/h a l'Empordà i al Rosselló.

Als mapes del temps de llarg abast no s'hi entreveu cap gran canvi de tendència. La setmana que ve començaria encara amb fred intens i amb pocs núvols.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats