Societat 10/02/2012

Onada de fred: capítol 3

El cap de setmana tornarà a ser gèlid. Les temperatures cauran sota zero a la costa i es fregaran els -10 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min
Els termòmetres tornaran  a caure aquest cap de setmana sota zero a tot el país.

BarcelonaDesprés d'un matí de divendres sense tantes glaçades, aquesta tarda entrarà una nova massa d'aire fred que farà que els termòmetres tornin a caure durant el cap de setmana. Demà al matí les temperatures ja seran de 2 a 4 graus més baixes que avui a primera hora, i diumenge els termòmetres tocaran fons, amb mínimes pròximes als -10 graus a l'interior i valors sota zero a tota la costa. Tot i que aquesta nit augmentaran els núvols a la costa, en general aquest cap de setmana farà sol, i això permetrà que els migdies siguin força més suportables.

La tramuntana i el mestral persistiran, però en general el vent bufarà amb menys ganes que les últimes hores, no hi haurà ratxes fortes i en cap cas es repetirà la situació de temporal de dimarts al matí. El vent tornarà a fer baixar la humitat, i les glaçades seran també negres aquest cap de setmana. Procureu protegir les plantes durant les tres pròximes nits. De la mateixa manera, la baixa humitat evitarà en general que es formin moltes plaques de gel a les carreteres. Meteocat manté activat l'avís de situació meteorològica de risc de nivell 2 per onada de fred.

Tornarà a nevar?

Les possibilitats de veure neu aquest cap de setmana són escasses, a Catalunya. Entre aquest vespre i demà augmentaran els núvols a la costa, però tots els models meteorològics coincideixen en el fet que les precipitacions no arribaran a la costa. Si hi hagués alguna precipitació seria en forma de ruixat puntual i afectaria molt pocs indrets. On sí que tornarà a nevar és a les Illes Balears, demà la cota de neu caurà fins a nivell de mar, i en forma de ruixats sobtats la neu es podrà fer present a qualsevol indret de l'arxipèlag.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats