Societat 21/03/2012

Pluges abundants fins demà al matí

A partir de mig matí plourà arreu i en alguns casos s'arribaran a acumular fins a 100 litres per metre quadrat. El vent bufarà amb cops de més de 50 km/h, sobretot a la costa

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El dia ha començat amb ruixats encara molt localitzats, centrats sobretot a les Terres de l'Ebre i especialment a les comarques de Girona. Des de la matinada les pluges ja han estat intenses al sud, fins al punt que a Horta de Sant Joan i a Roquetes s'han superat els 50 litres per metre quadrat en poques hores. Amb el pas del matí els ruixats s'aniran estenent a totes les comarques, i els mapes del temps apunten que serà al centre del dia quan plourà amb més ganes i a més indrets. Les pluges duraran bona part del dia i probablement serà a la Catalunya Central, al Pirineu i en àmbits com l'Anoia i el Penedès on s'acabaran recollint les quantitats més abundants de precipitació. Al Pirineu nevarà amb ganes en una cota de neu que s'anirà enfilant fins als 1.800 metres. Cal recordar que Meteocat manté actius diversos avisos de situació de risc per pluja, estat de la mar i neu.

El vent també continuarà sent un dels protagonistes del dia, sobretot a la costa, on les ratxes podran superar puntualment els 50 km/h. A la tarda anirà a menys, però bona part del dia ajudarà que avui l'ambient sigui fred al migdia, amb sensació molt més d'hivern que no pas de primavera.

Demà encara plourà a moltes comarques de Girona i de Barcelona, i nevarà al Pirineu, però amb el pas de les hores els xàfecs aniran a menys i quedaran cada cop més centrats al nord. A última hora la borrasca ja s'haurà desfet i divendres el sol lluirà arreu. El cap de setmana arribaran força bandes de núvols prims que enterboliran el cel, però no plourà enlloc. Les temperatures es recuperaran clarament i l'ambient tornarà a ser primaveral, amb temperatures de fins a 20 graus al migdia.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats