LA MÉTEO
Societat 16/03/2012

S'acosten les pluges però no arribaran el cap de setmana

Les boires tornen a afectar aquest matí diverses comarques de Girona i les Terres de l'Ebre

Miquel Bernis
2 min
L'Estany de Banyoles cobert per la boira / @telm2014

BarcelonaLes boires costaneres han anat clarament a menys avui, i només a l'Empordà, al Gironès, a la Selva i en alguns indrets del delta de l'Ebre el dia ha començat encara amb mala visibilitat. A la tarda encara podrien reaparèixer algunes boires puntuals davant de mar, però aquest fenomen difícilment es repetirà durant el cap de setmana.

Aquesta tarda començaran a augmentar els núvols per Ponent, i al vespre fins i tot cauran ruixats puntuals a les Terres de l'Ebre, a les comarques de la Franja o al pla de Lleida. Seran ruixats de poca estona i que deixaran molt poca pluja. En general avui serà un dia de sol, i les temperatures no variaran gaire respecte als últims dies.

El cap de setmana hi haurà més intervals de núvols, sobretot al nord i a l'oest, però en general les estones de sol continuaran sent moltes més. Només cauran ruixats al Pirineu i Prepirineu, i tot i així quedaran bàsicament concentrats a diumenge a la tarda. Les temperatures ja no seran tan altes. Demà l'ambient encara serà molt primaveral, però diumenge els termòmetres ja baixaran 2 o 3 graus ben bé, fins a 5 graus menys en el cas del Pirineu.

I és que la setmana que ve tindrem un retrocés al temps d'hivern. Les temperatures entre dilluns i dimecres demanaran recuperar la jaqueta més gruixuda també al migdia, i per fi tot sembla indicar que arribaran pluges i nevades: entre dimarts i dimecres ens creuarà una borrasca que podria fer una regada com a mínim de 15 o 20 litres per metre quadrat gairebé general. Caldrà confirmar-ho els dies vinents.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada, tant per al cap de setmana com per a la setmana que ve.

stats