Societat 27/04/2012

El temps del pont dia a dia

Els pròxims dies ens creuaran diverses tongades de ruixats, però molts cauran de nit. Al Pirineu i a Ponent hi haurà més ruixats que a prop de la costa

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La inestabilitat no s'acaba, i després d'un dia radiant com el d'ahir, en torna a arribar un altre amb molts núvols. Avui només plourà al Pirineu de Lleida, i en tot cas s'escaparan també algunes gotes a Ponent i a l'Ebre, però el paraigua en general no farà falta. De nit, però, els ruixats s'estendran a més comarques. Us recomanem tancar el cotxe o la moto, si podeu, i no deixar roba estesa aquest vespre, perquè els ruixats que caiguin arribaran carregats de fang.

Com serà el pont? Fem-ne una previsió dia a dia:

DISSABTE

Demà també serà un dia molt ennuvolat, i al matí cauran plugims a moltes comarques de Lleida i de la Catalunya Central. Al vespre les pluges tornaran a guanyar força, però com passa gairebé sempre aquest pont, el risc de xàfecs serà més alt a Ponent que no pas a les comarques pròximes a la costa. Dia molt suau tot i els núvols.

DIUMENGE

Serà un dia amb moltes estones de sol, grans clarianes, en tot cas amb un cel enterbolit per núvols prims a estones. A la tarda les nuvolades tornaran a créixer amb força a l'interior, i descarregaran xàfecs puntuals al Pirineu, al pla de Lleida i a l'entorn dels ports de Beseit. A més a més, de nit, una tongada de ruixats escombrarà gairebé totes les comarques. Ara mateix el risc més alt de pluja a la costa i Prelitoral durant el pont se centra en la nit de diumenge a dilluns, o durant les primeres hores del nou dia.

DILLUNS

Segons si la tongada de ruixats generals s'avança o es retarda, el dia començaria ja amb clarianes o encara amb pluja. Per ara, els mapes del temps apunten que durant el matí encara cauran xàfecs al Pirineu i a les comarques de Girona, i que a la tarda caurien de nou ruixats o tronades de poca estona a Ponent, a l'interior del País Valencià i al Pirineu. Dia mig ennuvolat a la resta. Les temperatures farien una clara baixada i la jaqueta tornaria a fer falta.

DIMARTS

Per ara s'entreveu com el dia amb més sol del pont, tot i que és també el pronòstic més llunyà i menys sòlid. A la tarda creixeran nuvolades al nord que podrien deixar xàfecs puntuals a muntanya. El matí seria fred, però al migdia es fregaran els 20 graus a moltes comarques.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió concreta per al vostre municipi.

stats