Societat 29/04/2012

Diumenge assolellat a l'espera de més pluges a la nit

Avui hi haurà moltes estones de sol però poques temperatures passaran dels 20 graus al migdia. Entre el vespre i la nit hi haurà una nova tongada de xàfecs generals

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Passats els xàfecs d'ahir el vespre el dia ha començat amb sol gairebé arreu, i només al Pirineu de Lleida el cel serà mig ennuvolat i hi podria descarregar fins i tot algun xàfec puntual ja durant la primera meitat de la jornada. Les pluges de les darreres hores han deixat més de 50 litres per metres quadrat al vessant sud del Pirineu de Lleida, i quantitats d'entre 5 i 20 litres per metre quadrat a la majoria de comarques.

Bona part del dia passarà amb cel clar, però aquesta tarda tornaran a créixer nuvolades i reapareixeran els ruixats a ponent, al Pirineu i sobretot a l'interior del País Valencià, on després de dinar alguna tempesta podria ser forta i anara acompanyada de calamarsa. Aquesta cadena de ruixats tornarà a deixar pluja arreu a última hora, al vespre els xàfecs s'estendran per la majoria de comarques de Tarragona i de Lleida, i a mesura que avanci la nit acabarà plovent a tot arreu. Com ahir, les pluges més abundants cauran al vessant sud del Pirineu de Lleida, però algun ruixat podria ser també localment fort i anar acompanyat de tempesta a la Costa Daurada. On les pluges hi arribaran més tard és a les comarques de Girona. En alguns casos serà tan tard que les pluges s'allargaran durant les primeres hores del dilluns. En general serà una tongada de pluges que no durarà més de dues o tres hores.

El dilluns no serà tan clar, però a moltes comarques no hi plourà. Cel mig ennuvolat i xàfecs puntuals, que al matí seran més probables al nord, i que partir del migdia podran sorprendre gairebé a qualsevol comarca, però sempre en forma de gotellades de poca estona que s'intercalaran amb el sol. Dimarts farà sol i només cauran xàfecs puntuals de tarda al Pirineu. En general tan avui com demà l'ambient serà poc càlid tot i les clarianes. Pocs termòmetres passaran dels 20 graus al migdia, i a la nit i demà a primera hora caldrà recuperar la jaqueta.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats