Societat 20/02/2012

Primer tast de primavera a partir de dijous

La setmana començarà amb ambient més fred i demà a primera hora glaçarà a més indrets que avui

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaL'ambient fred marcarà l'inici de setmana, amb temperatures que avui i demà seran més baixes que dissabte i diumenge. Aquest migdia les màximes només passaran dels 12 o 13 graus a la Costa Daurada, i demà a primera hora els termòmetres tornaran a marcar valors negatius a la majoria de comarques interiors. Aquest dimarts, per tant, caldrà abrigar-se més que avui, i a la Catalunya Central i al pla de Lleida el dia podria començar fins i tot per sota dels 5 graus sota zero. La tramuntana torna a bufar al nord: aquesta nit hi ha hagut cops de fins a 84 km/h a Castelló d'Empúries, i de 70 a Figueres i a Palamós. El vent serà fort tot avui a l'Empordà, però demà ja perdrà força.

La setmana serà de bon temps, entra l'anticicló i els xàfecs que aquesta nit han deixat 4 litres a Canet de Mar, 3 a Sant Celoni i 3 a Mataró no es repetiran durant els pròxims 6 o 7 dies. Gairebé cada dia farà sol, tot i que demà al matí el cel serà mig tapat a la Costa Brava i cauran xàfecs sobtats al nord de les Illes. Les boires matinals aniran guanyant pes a les comarques interiors a mesura que passin els dies.

El més destacable de la setmana serà que les temperatures pujaran clarament a partir de dimecres, i a partir de dijous l'ambient serà gairebé primaveral als migdies, amb màximes de 20 graus a la costa i al Prelitoral. Aquest període de temperatures més suaus duraria com a mínim fins l'entrada de la setmana que ve, però llavors encara serem a 3 setmanes de donar per acabat oficialment l'hivern.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats