Societat 22/02/2012

Ni rastre de les pròximes pluges i nevades

L'anticicló s'allargarà com a mínim fins a final de mes, i els models de llarg abast pinten també un març molt sec

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl fred ha tornat a marcar l'inici del dia a l'interior, amb temperatures que han caigut fins als -12 graus a Das, -10 al Pont de Suert, -7 a Mollerussa, -6 a Lleida i -5 a Girona, segons el termòmetre de Meteocat situat als afores. Al centre de la capital del Gironès només s'ha baixat fins als -2 graus. Al migdia, però, les temperatures seran més altes que ahir, i diversos termòmetres ja superaran els 15 graus en un dimecres que serà de cel clar a tot arreu i sense excepció.

Les temperatures continuaran pujant els dies vinents, demà a les comarques interiors de Girona el termòmetre ja pujarà fins als 18 graus, i s'entreveu en general un cap de setmana amb sensacions de primavera i temperatures de fins a 20 graus al centre del dia. A l'interior, l'aire fred costarà més de fer marxar, apareixeran algunes boires matinals i el contrast entre el fred del matí i la suavitat del migdia continuarà sent molt marcat.

L'anticicló es queda, i els mapes del temps han desdibuixat avui fins i tot els possibles canvis de cara a la setmana que ve. Per tant, ara per ara no hi ha cap borrasca en perspectiva fins a acabar el mes, i el que és pitjor: els models de pronòstic estacionals elaborats per la NOAA, dibuixen un escenari molt sec de cara al març. Hi ha força probabilitats que el tercer mes sigui menys plujós del normal, i la dinàmica podria no invertir-se ben bé fins al maig. Val a dir que els pronòstics d'aquest mateix servei per a l'hivern han estat bons, ja que es va augurar un hivern notablement sec.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats