Societat 22/03/2012

Continuen les pluges i la neu arriba a les cotes baixes del Pirineu

Un petit tornado a Ivars d'Urgell i un aiguat molt intens entre el Baix Camp i el Tarragonès són, per ara, els fenòmens més violents de l'episodi

Miquel Bernis
2 min
Esterri d'Àneu aquest matí // @meteopallars

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } La borrasca es manté activa aquest matí, i només a les comarques de Ponent i a les de Tarragona l'episodi de pluges ha quedat tancat. Durant la nit la cota de neu ha anat baixant al Pirineu, fins al punt que ha començat a caure amb ganes en municipis com Esterri d'Àneu o la Seu d'Urgell. Al matí les precipitacions de neu continuaran a les cotes baixes de la serralada, i les pluges aniran caient a les comarques de Barcelona i de Girona. A la tarda els xàfecs quedaran cada cop més restringits al nord, i a poc a poc la borrasca s'anirà desfent.

De les últimes 12 hores destaquen els més de 60 litres caiguts a les cotes altes del Pirineu de Lleida, que s'hauran transformat en gruixos de més de 30 centímetres de neu. Altres registres destacables són: Begues, 43 l/m2; Sant Salvador de Guardiola, 38; Sabadell, 21, i Barcelona, 20. Ahir a la nit l'aiguat més intens, però, va caure al Baix Camp i al Tarragonès: a Reus s'hi van acumular 40 litres en mitja hora.

Entre els fenòmens més violents de les últimes hores destaca un petit tornado que es va formar ahir a Ivars d'Urgell. El fort vent va fer caure arbres i es va endur la teulada d'una casa i diversos coberts. Segons la regidora de Serveis del municipi, Montserrat Coma, el fenomen va ser molt violent. però molt local, fins al punt que els desperfectes es concentren tots en un sol carrer, el carrer Jardí. Durant la nit els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 20 sortides, 4 a la riera de Barenys de Salou, on l'aigua es va endur diversos cotxes.

Demà quedaran ben pocs núvols i al cap de setmana no hi haurà més precipitacions. Tot i que el matí de divendres serà d'hivern, els migdies del cap de setmana ja tornaran a ser molt suaus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Podeu compartir fotos i informació del que estigui passant allà on sou mitjançant la Méteo Social.

stats