Societat 04/01/2012

Dimecres ventós i amb el migdia més suau de la setmana

Al centre del dia les temperatures permetran sortir sense jaqueta a la costa i al prelitoral, a la tarda el vent bufarà amb cops moderats a molts indrets

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El pas d'un front enterboleix el cel al nord però en general avui el dia serà clar, un cop desfetes les boires que han aparegut a primera hora a diferents sectors de la Catalunya Central. A l'interior i al Pirineu el matí ha sigut fins i tot més fred que els anteriors, i el dia ha començat sota zero en capitals com Sort, Tremp, la Seu d'Urgell, Ripoll i Vic. Avui, però, el més destacable seran les altes temperatures al migdia, el vent d'entre oest i nord-oest que anirà bufant dispararà els termòmetres per sobre dels 15 graus a moltes comarques, i a molts indrets es podrà sortir sense jaqueta al migdia, especialment a la Costa Daurada i a la costa de Barcelona. El vent s'anirà enfortint amb el pas de les hores, i a la tarda bufarà amb cops forts a l'Ebre.

Demà els Reis arribaran en unes condicions molt similars, no caldrà abrigar gaire la canalla per anar-los a rebre, però en canvi sí que caldrà protegir-los del vent que es deixarà sentir a moltes comarques, fins i tot amb cops de més de 50 km/h. En general serà un dia de sol però ja avançada la nit un front farà ploure a diferents comarques del Pirineu, en general amb poques ganes.

El dia de Reis continuarà la tramuntana al nord però a la resta de llocs ja farà força menys vent. El cap de setmana no hi haurà cap canvi important, cel clar i boires que aniran reapareixent a moltes comarques interiors. Ara mateix als mapes del temps no s'hi entreveu cap borrasca que pugui fer ploure abans del dia 15.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats