Societat 18/11/2011

Risc de més xàfecs durant el cap de setmana

A la costa i prelitoral demà les possibilitats de pluja tornaran a ser altes, especialment a la tarda i al vespre

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Matí de boires al Vallès i a la Catalunya Central, però en general el cel és més clar que els dies anteriors, avui no els núvols no acabaran de desaparèixer, però les llargues estones de sol faran que al migdia les temperatures siguin força suaus, molt a prop dels 20 graus a la costa i al prelitoral. Al vespre tornaran a augmentar els núvols a la costa, i de nit fins i tot cauran xàfecs aïllats a la Costa Brava o a la Costa Central, és un bon consell treure la roba estesa abans que s'acabi el dia.

De fet el cap de setmana tornarà a augmentar la inestabilitat, i tot i que els diferents models de previsió dibuixen escenaris molt diferents entre ells, queda clar que demà les possibilitats de pluja a la costa i al prelitoral seran molt més altes que avui, especialment al centre del dia i de cara a la tarda. Xàfecs que afectarien qualsevol tram del litoral i que en alguns casos tornarien a descarregar amb força. Les possibilitats de pluja són molt més petites a l'interior i al Pirineu, tot i que a última hora de demà hi podrien arribar també algunes gotes. No tots els models preveuen tantes pluges, d'altres dibuixen un escenari amb més clarianes, i només xàfecs aïllats a última hora, el consell és que no desfeu plans.

Diumenge començarà encara amb un panorama molt insegur i amb ruixats puntuals sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, en general el risc de xàfecs baixarà, tot i que els núvols no es trencaran gaire, no serà un diumenge de gaires estones de sol. Les temperatures notaran poc el canvi i el cap de setmana serà poc fred, amb moltes temperatures de més de 15 graus tot i els núvols.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió detallada per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats