Societat 19/03/2012

Setmana amb el paraigua a prop: arriben els xàfecs

A la tarda i al vespre cauran ruixats de poca estona a força comarques. Al sud del País Valencià hi haurà aiguats forts entre aquesta nit i demà

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl dia ha començat amb un primer avís de canvi de temps a la costa central: xàfecs sobtats i de poca estona ja han mullat el Baix Llobregat i el Barcelonès a primera hora. Aquest matí, però, no plourà enlloc, i en general hi haurà més estones de sol que no pas de núvols. A la tarda creixeran nuvolades i caldrà sortir de casa amb el paraigua a la mà al Pirineu, a la Catalunya Central i en àmbits com el Vallès, el Penedès o l'Anoia. Cap al vespre els xàfecs també podran afectar la costa, especialment la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. La cremada de les falles valencianes es podria salvar encara de la pluja, però ja de matinada la borrasca se centrarà al País Valencià, on hi plourà amb moltes ganes sobretot demà: comarques com la Safor o la Marina alta rebran probablement quantitats de pluja de més de 50 litres en poques hores.

A Catalunya, demà, el dia començarà amb pocs núvols, però amb el pas de les hores el cel s'anirà tapant. A la tarda i sobretot al vespre cauran gotes a força comarques, però en general seran precipitacions sempre febles. Entre dimecres i dijous a la nit les pluges podrien ser més serioses i generals, però aquest pronòstic s'haurà d'anar concretant a mesura que s'acosti el dia. La setmana s'entreveu molt insegura, però sense una borrasca clara i segura de precipitacions. Serà una setmana per agafar un paraigua petit i portar-lo sempre a la bossa.

Aquest dimarts a un quart de set del matí entrarem oficialment a la primavera, però començarem la setmana amb un ambient bastant més fred que els últims dies: avui i demà caldrà abrigar-se més i poques temperatures passaran dels 15 graus al migdia. A partir de dijous tornaria a entrar aire càlid, i aquest retorn a un ambient més hivernal durarà, per tant, pocs dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats