Societat 09/04/2012

Setmana amb molts canvis de temps: risc de refredats

Avui no plourà i els núvols s'aniran trencant amb el pas dels matí. Els canvis de temps constants i les pujades i baixades de temperatures marcaran tota la setmana

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els núvols espessos tapen el cel aquest matí a moltes comarques de Girona i de Barcelona, però no deixaran pluja. Més aviat tendiran anar-se fent menys espessos amb el pas de les hores, tot i que ben bé fins al migdia a moltes comarques no s'hi veurà el sol. A ponent, al Pirineu i al sud el dia serà clar i pràcticament sense núvols. Al migdia l'ambient serà suau en conjunt, però allà on els núvols siguin espessos hi haurà fàcilment de 2 a 4 graus menys que ahir.

En general, la setmana es presenta amb molts canvis de temps i pujades i baixades de temperatures. Demà cauran ruixats de tarda a moltes comarques del Pirineu i en algunes d'interiors, però el dia sobretot estarà marcat per l'ambient càlid, les temperatures pujaran un parell de graus, i als indrets on avui no hi faci gaire sol el canvi de temperatures entre avui i demà serà de fins a 5 o 6 graus.

La setmana serà ideal per agafar refredats: hi haurà estones de vent, alguns migdies molt càlids, alguns matins força freds i ruixats irregulars sobretot a les tardes i a les comarques interiors. El risc de ruixats augmentarà amb el pas dels dies, i tot fa pensar que serà entre dijous i divendres que els xàfecs de poca estona s'estendran a la majoria de comarques. Comença el temps més típic de primavera: el dels canvis constants en l'estat del cel i els ruixats de poca estona que apareixeran a moltes comarques. Tot i que alguns migdies seran càlids, caldrà mantenir la jaqueta a la vista.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats