Societat 12/04/2012

Aquesta tarda cauran xàfecs dispersos que es repetiran el cap de setmana

A la tarda i al vespre cauran xàfecs dispersos a força comarques. El cap de setmana continuarà el temps variable i diumenge es repetiran els ruixats

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un nou canvi de temps farà que avui hi hagi més núvols que no pas clarianes. Durant el matí els ruixats seran aïllats, i només plourà puntualment a les Terres de l'Ebre i al Pirineu. Serà sobretot a la tarda quan els xàfecs s'estendran per qualsevol comarca, tot i que és més probable que plogui al Pirineu, a les comarques de Girona i a les de Barcelona. A última hora els ruixats també arribaran a la costa, alguns seran localment intensos i acompanyats de tempesta. A les Illes, aquesta nit hi podrien caure aiguats sobtats de més de 30 litres en poca estona. Si no heu de tornar a casa fins tard, agafeu el paraigua.

Demà el dia encara començarà amb intervals de núvols a la meitat est i nevarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota que pot caure fins als 1.000 metres. No seria estrany, doncs, que nevés a les cotes baixes de la Vall d'Aran o del Principat d'Andorra. En general, serà un dia mig tapat i només cauran xàfecs puntuals de tarda en ciutats com Vic, Girona i Olot.

El cap de setmana començarà amb moltes clarianes, però continuarà marcat pel temps insegur. Dissabte només cauran xàfecs de poca estona a l'oest i al Pirineu; diumenge, en canvi, els ruixats ja podrien aparèixer des de primera hora a moltes comarques, sobretot a la Catalunya Central i a les comarques de Barcelona. Els xàfecs dispersos també afectaran qualsevol punt del País Valencià i les Illes, sobretot les del nord. Les temperatures seran molt irregulars, però en general l'ambient serà poc càlid i la jaqueta farà falta força hores del dia.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats