Societat 23/02/2012

Temperatures de fins a 20 graus al migdia

A la majoria d'indrets han caigut menys de 20 litres per metre quadrat en els tres darrers mesos

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaL'aire fred continua encaixonat a les valls interiors, i el dijous ha començat amb -9 graus a Das, -7 a Vinebre, -6 a Vilobí d'Onyar, -6 a Mollerussa, -5 a Lleida i -5 a Vic. Aquests dies, però, les glaçades duren poca estona, i tan bon punt es trenca la inversió el termòmetre s'enfila ràpidament. Al migdia se superaran els 15 graus amb facilitat, i en algunes comarques interiors de Girona el termòmetre ja pujarà fins als 20. Els migdies per sortir sense jaqueta seran la tònica del cap de setmana, però també ho seran encara les temperatures baixes a l'interior i al Pirineu a primera hora.

El temps continuarà marcat pel sol els pròxims dies. Tant avui com durant el cap de setmana hi haurà estones de cel mig tapat al Pirineu, però a la resta, només diumenge al matí el cel quedarà enterbolit per núvols prims. Als mapes del temps no s'hi entreveu cap borrasca que pugui fer ploure i, de fet, les dades dels últims mesos fan evident que aquest hivern haurà estat molt i molt sec. La comparació de les dades de pluja de novembre, que va ser molt plujós, cal dir-ho, amb les la suma dels tres últims mesos ho evidencien. A la llista següent citem diversos punts, amb els litres caiguts al novembre en primer terme i, tot seguit, la pluja caiguda des de llavors fins ara:

Roses 189 / 14

Barcelona 177 / 14

Cerdanyola del Vallès 194 / 14

Girona 264 / 26

La Seu d'Urgell 64 / 2

Lleida 70 / 4

Olot 241 / 19

Amposta 112 / 47

Tarragona 140 / 5

Viella 157 / 153

Només al vessant nord del Pirineu les dades són similars. També a l'Ebre la pluja s'hi ha deixat veure una mica durant els darrers mesos.

Podeu compartir dades i fotos a la Méteo Social. A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats