Salut eleva a 11 els morts per l'onada de calor a Catalunya

Des del departament qualifiquen de "situació excepcional" el nombre de defuncions per cop de calor

A través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el departament de Salut ha confirmat la mort de cinc persones més per cop de calor a Catalunya. Es tracta de dos homes i tres dones, d’entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l’Hospital Universitari de Bellvitge, un altre a l’Hospital de Figueres i un altre a Barcelona, entre el 3 i el 7 d'agost. Amb aquestes cinc víctimes, són 11 les persones que haurien mort durant l’onada de calor.

 

En aquest sentit, des del departament de Salut qualifiquen de "situació excepcional" el nombre de defuncions per cop de calor i, de fet, no descarten que puguin acabar confirmant-se nous casos. La cap del Servei de Control Epidemiològic i Resposta a Alertes i Emergències de Salut Pública, Ana Martínez, ha indicat a l'ACN que "les xifres de persones mortes i persones que han ingressat als hospitals no les havíem tingut des de fa molt de temps". Tot i això, Martínez també ha apuntat aquest matí que totes les víctimes complien factors de risc, "o per malaltia o per activitat extra". 

Les cinc noves víctimes confirmades a Catalunya fan ascendir la xifra de morts a l'estat espanyol per cop de calor fins a un total de setze persones. Quatre de les morts van registrar-se a Extremadura, tres homes i una dona, i una altra a Múrcia. Del 2 al 8 d'agost, període en què va mantenir-se activat el pla de Protecció Civil per l'onada de calor, el 061 CatSalut Respon va atendre més de 450 trucades relacionades amb les altes temperatures.

Més continguts de