Societat 18/10/2017

Ajuntament, Generalitat i govern espanyol fan front comú perquè Barcelona aculli l'EMA

La UE decidirà al novembre si l'Agència Europea del Medicament es trasllada a la capital catalana

Laia Forès
2 min
A la presentació de la candidatura de Barcelona hi han assistit el conseller de Salut, Toni Comín, el tinent d'Alcalde d'Empresa, Jaume Collboni, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

Brussel·les"Barcelona està preparada. Barcelona és el millor lloc per acollir l'EMA". El segon tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha resumit així la candidatura de la capital catalana per acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA). Després d'ajornar l'acte, previst inicialment per uns dies abans de l'1 d'octubre, aquest dimecres s'ha celebrat a Brussel·les la presentació pública de la candidatura.

Unes 200 persones han participat a l'acte, que ha comptat amb la presència de representants de les tres administracions: Collboni per part de l'Ajuntament de Barcelona; el conseller de Salut, Antoni Comín, per part del Govern, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per part del govern espanyol.

La situació política a Catalunya no s'ha esmentat en cap moment de la presentació, si bé les relacions entre Madrid i Barcelona passen per un moment molt tens després del referèndum de l'1 d'octubre. De fet, la presentació s'havia de celebrar uns dies abans del dia del referèndum, però es va ajornar fins avui.

Només hi ha hagut referències indirectes a la situació per subratllar la bona cooperació entre les tres administracions, malgrat les circumstàncies. "Des del principi teníem clar que havíem d'anar junts, amb el govern català i espanyol", ha subratllat Collboni. Segons el responsable d'Empresa de l'Ajuntament, "l'EMA és un exemple perfecte de cooperació institucional".

La capital catalana aspira a acollir l'EMA a partir del 2019, quan es produeixi la sortida del Regne Unit de la UE. L'agència es troba actualment a Londres, però s'haurà de traslladar a conseqüència del Brexit. Barcelona haurà de competir amb 18 altres ciutats, entre les quals, Amsterdam, Viena i Copenhaguen. La UE decidirà al novembre el nom de la ciutat mitjançant una votació en què cada estat membre tindrà els mateixos vots.

stats