Societat
Societat 22/06/2011

Un pingüí emperador despistat apareix en una platja de Nova Zelanda

L'espècie avícola resideix únicament a l'Antàrtida. Feia 40 anys que no se'n veia cap per la zona

Agències
1 min
Pingüí emperador, a la platja Peka Peka a Nova Zelanda / EFE

BarcelonaUn pingüí emperador va “desembarcar” a la costa de Nova Zelanda aquest dilluns passat. El jove exemplar, que sembla que gaudeix de bona salut, va ser vist deambulant per la costa de Kapiti, al nord de Wellington. Segons ha informat l'agència local NZPA, és el primer cop en 40 anys que es veu un exemplar d'aquest tipus a la zona.

L'emperador, que es caracteritza per ser l'espècie de pingüí més gran, resideix únicament a l'Antàrtida. Aquest exemplar hauria fet un llarg viatge de més de 3.000 quilòmetres abans d'arribar a la costa neozelandesa.

Les autoritats han recomanat als habitants de la zona que no molestin el pingüí perquè aviat es llanci al mar i emprengui el viatge de retorn a casa.

L'emperador sol tenir una alçada d'un metre, acostuma a pesar uns 30 quilos i es caracteritza per una taca groga a cada costat del coll que li arriba al pit blanc i contrasta amb el seu plomatge negre.

Aquesta espècie d'au aquàtica ha inspirat documentals com El viatge de l'emperador i pel·lícules d'animació com Happy Feet. Trencant el gel.

L'última vegada que es va veure un pingüí emperador a la costa de Nova Zelanda va ser a la platja Oreti, a la Illa del Sud, el 1967.

stats