TURISME ESPACIAL
Societat 19/05/2011

Una empresa catalana vol portar turistes a l'espai abans del 2015

L'últim projecte de turisme espacial neix de la mà de la firma catalana Zero2infinity, que ha ideat un globus d'heli que segons diuen oferirà una vista incomparable: la de la Terra des de l'espai.

Thaïs Gutiérrez
2 min
Una empresa catalana vol portar turistes a l'espai abans del 2015

Barcelona.Fins ara els globus d'heli eren sinònim de paisatges vastos i infinits i eren el mitjà de transport ideal per a tots els amants de les vistes d'ocell. Ara són una oferta més de turisme espacial. L'empresa Zero2infinity, amb seu a Barcelona, ha ideat un globus espacial d'heli, batejat com a Bloon, que segons expliquen oferirà les vistes de la Terra a 36 quilòmetres d'altura, "on el planeta es veu blau i el cel negre, i ja es pot apreciar la seva curvatura", diu José Mariano López-Urdiales, director general de l'empresa i creador de Bloon. "Una vista d'astronauta", especifica.

El projecte és pioner i no n'hi ha cap de semblant al mercat. El mecanisme és complex i requereix tecnologia punta: l'enorme globus d'heli tindrà una cabina on hi viatjaran quatre passatgers i dos pilots que gaudiran de les mateixes comoditats que hi ha a l'interior d'un avió.

El preu: 110.000 euros

Un dels elements diferenciadors d'aquest projecte respecte a altres ofertes de turisme espacial que ja funcionen és el seu preu: 110.000 euros per persona. López-Urdiales, que va ser professor adjunt de la UPC, reconeix que no és barat però si es compara amb els 35 milions de dòlars que pot costar un vol amb un coet de l'Agència Espacial Russa, les coses canvien. Tot i això, el perfil del viatger és el d'una persona amb recursos econòmics.

López-Urdiales explica els detalls del viatge: "El vol durarà cinc hores, tot i que el moment en què es veu la Terra des de l'espai dura dues hores, és una estona incomparable". Fins ara," ja s'han fet cinc vols no tripulats de prototips i tots han funcionat amb èxit", segons el responsable de l'empresa.

Ara, estan a l'espera de rebre totes les certificacions necessàries de la Unió Europea per posar en marxa el projecte i comercialitzar-lo. "Ja tenim moltes persones interessades i un munt d'agències de viatge que volen posar els bitllets a la venda, però volem esperar", diu. Per ara no hi ha data de sortida del primer vol però López-Urdiales diu que "serà segur abans del 2015".

La localització del lloc de sortida del globus també està per determinar, tot i que l'empresa ja està negociant amb algunes administracions locals que no ha especificat.

stats