La Rambla serà la protagonista de l'encesa de llums de Nadal d'enguany

El carrer s'il·luminarà a partir del dijous 23 de novembre, en record a les víctimes de l'atemptat

La tradicional encesa de llums del Nadal tindrà com a protagonista d'aquest any la Rambla de Barcelona, en homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista del 17 d'agost i també com a mostra d'agraïment als comerciants, restauradors i veïns per la seva resposta. La campanya nadalenca s'iniciarà el dijous 23 de novembre a les set de la tarda amb la inauguració de la il·luminació especial del carrer més cèntric de Barcelona, una data similar a les de les darreres campanyes nadalenques. Amb la Rambla, també es posarà en marxa l'enllumenat en tots els carrers que s'il·luminaran enguany.

Tal com ha explicat aquest matí la regidora de Comerç de Barcelona, Montserrat Ballarín, acompanyada de la junta de l'associació Amics de la Rambla, l'Ajuntament s'ha decidit a fer protagonista la Rambla per tal d'animar els ciutadans de Barcelona i visitants a tornar a ramblejar, per mostrar que "el 17-A no l'oblidarem mai", i per retre homenatge tant a les víctimes com als restauradors, comerciants, treballadors i veïns, que "van ser un exemple de generositat", ha concretat Ballarín. El president d'Amics de la Rambla, Fermí Villar, ha agraït el gest i ha anunciat que aquest any als llums de Nadal de la Rambla hi haurà un colom de la pau. Villar ha afegit també que els comerciants de la Rambla encara s'estan recuperant, així com el nivell de vendes a la zona. 

Aquest any, l'enllumenat posarà èmfasi en estendre's també a les zones comercials amb menys teixit econòmic i menys denses per tal d'ajudar a la promoció del comerç de proximitat, tant en els grans eixos comercials com en els barris menys cèntrics. 

L' any passat, el consistori va encendre els llums el 24 de novembre i, tal com es va acordar amb les entitats del comerç i restauració de la ciutat, van romandre encesos fins al 6 de gener. En l'edició del 2016, els llums de la Rambla estaven dedicats a recordar les antigues parades d'ocells que hi havia a banda i banda del carrer.