Societat 25/07/2019

Enfrontaments entre els Mossos i els veïns en un desnonament a Premià de Mar

Unes 50 persones ocupen l'Ajuntament i forcen una reunió amb l'alcalde per exigir habitatges dignes

Ara
1 min

BarcelonaTensió entre els Mossos d'Esquadra i un grup de veïns de Premià de Mar (Maresme) que intentaven aturar un desnonament a la localitat. Un cop han arribat al lloc, els agents han empès membres de la mobilització veïnal per intentar dissoldre el grup que s'havia concentrat davant la porta de la veïna afectada.

Malgrat els enfrontaments, la mobilització veïnal -liderada per la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme- ha impedit que la policia i la comitiva judicial expulsés de casa l'afectada i ha aturat el desallotjament, previst per a aquest dijous a primera hora. Membres del col·lectiu Arran han publicat a les xarxes alguns dels moments de més tensió amb la policia.

Ocupació del consistori

Un cop aturada la comitiva judicial, mig centenar de veïns s'han dirigit a l'Ajuntament i hi han entrat per forçar una reunió amb l'alcalde Miguel Ángel Méndez, que els ha garantit el suport dels serveis socials i ha plantejat diverses alternatives que no han transcendit públicament. Els activistes, però, han celebrat la trobada com una "victòria" les xarxes.

Membres de la Xarxa d’Habitatge i dels Serveis Socials traslladaran aquest mateix dijous la proposta a la veïna afectada.

stats