SOCIETAT
Societat 04/05/2011

Els sindicats de mestres s'afegeixen als metges i convoquen manifestacions per tots els dimecres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mantingut inflexible en la nova reunió d'avui amb els representants sindicals. Els mestres asseguren que les xifres que els dóna el Departament impliquen reduccions de plantilla a cada centre

Sònia Sànchez
1 min

BarcelonaEls sindicats de mestres de l'escola pública han convocat avui a tots el treballadors de l'ensenyament i de la sanitat públiques a manifestar-se conjuntament contra les retallades cada dimecres. La protesta arrencarà la setmana que ve. La portaveu d'USTEC-STS, Rosa Cañadell, també ha convidat els pares d'alumnes i els ciutadans a unir-se a aquestes mobilitzacions setmanals a la plaça Sant Jaume de Barcelona "i a les places de la vila de cada ciutat".

Els sindicats han fet aquesta crida durant un breu recés de la reunió que mantenen des d'aquest matí amb representants del Departament d'Ensenyament.

Cañadell ha confirmat que la reunió no ha aconseguit "cap canvi en les mesures" anunciades per la consellera Irene Rigau, com la supressió de la sisena hora i l'augment d'una hora de feina setmanal per als professors.

De fet, el representant de l'Escola pública de CCOO, Angel Garcia, ha assegurat que les xifres que els ha concretat avui la conselleria suposa que, tot i el compromís de Rigau de mantenir tota la plantilla docent, "tots els centres tindran una retallada efectiva de la seva plantilla concreta", que ha quantificat de "tres mestres menys per a les escoles de dos línies i un mestre i mig menys per a les d'una línia".

stats