ENSENYAMENT
Societat 20/05/2013

Rigau, sobre la llei Wert: "Rajoy ha decidit una estratègia per a Catalunya per intentar minar la moral dels catalans"

La consellera d'Ensenyament adverteix a Catalunya Ràdio i a RAC1 que es tracta d'una "llei política" amb l'objectiu final d'acabar imposant la meitat de l'ensenyament en castellà a totes les escoles

Ara
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau el 17/05/2013 / EFE

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, adverteix que el projecte de la Lomce del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, és una "llei política" amb l'objectiu clar d'acabar imposant "el que ells anomenen bilingüisme integrador", és a dir, la meitat de l'ensenyament en castellà a totes les escoles. Rigau ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' en què ha assegurat que, amb la llei Wert, "Rajoy ha decidit una estratègia per a Catalunya per intentar minar la moral dels catalans". En aquesta línia, la titular d'Ensenyament ha reiterat que la Generalitat no pot aplicar la nova llei d'educació espanyola perquè "tenim un precepte marcat per l'Estatut que és que no separarem mai els infants per raó de llengua". Tanmateix, ha admès que un 13% de centres públics o concertats de Catalunya ja tenen el castellà com a llengua vehicular per a algunes assignatures, com preveu la llei Wert.

En declaracions, també aquest dilluns, a 'El món a RAC1", Rigau ha lamentat que la nova llei d'educació espanyola "ens torni als anys 70", ja que estableix que els continguts vénen marcats des del ministeri. En aquesta línia, ha remarcat que és "evident" que la llei Wert és "un atac a la realitat catalana, des del punt de vista de la cultura", i ha conclòs que és "una estratègia de destrucció molt ben dissenyada".

Rigau també ha respost les acusacions de veus del PP que han acusat Catalunya d'estar més pendent de l'adoctrinament que de la qualitat de l'ensenyament, i ha dit que "per a ells, qualsevol cosa que no sigui Don Pelayo és adoctrinament". De fet, la titular d'Ensenyament ha assegurat que si s'acaba aplicant el redactat actual del projecte de llei, "en cinc anys poden desaparèixer la història de Catalunya i les comarques de les aules". "Ells entenen que perquè hi hagi 'unidad de Espanya' hi ha d'haver 'unidad escolar", ha conclòs Rigau.

La consellera també ha lamentat que ni el PSOE ni la resta de governs autonòmics estiguin posicionant-se frontalment en contra del projecte.

stats