Societat 03/09/2013

El sindicats convoquen vaga indefinida d'Ensenyament a Balears contra el decret de llengües de Bauzà

L'aturada començarà el 13 de setembre. El mateix dia es faran concentracions a Mallorca, Eivissa i Menorca

A. ZURIMENDI/ARA Balears
2 min
Mallorca es rebel·la en defensa del català

Palma.Els sindicats STEI-i i CCOO han registrat aquest dimarts al migdia la convocatòria de vaga indefinida en l'Ensenyament a les Illes Balears a partir del dia 13 de setembre. Així ho han comunicat tots dos aquest matí. L'STEI-i, el sindicat majoritari al sector de l'ensenyament a Balears, ha afegit que també es convocaran concentracions pel mateix dia 13 a Mallorca, Eivissa i Menorca.

CCOO per la seva banda, ha afirmat en un comunicat que participà a la vaga indefinida "com a element per a la negociació". Ha reconegut que la convocatòria "ha estat possible gràcies a un moviment que va més enllà de la capacitat mobilitzadora dels sindicats" -en referència a l'Assemblea de Docents- i que cal unitat per frenar "la depuració ideològica" que impulsa la Conselleria d'Educació amb el decret de trilingüisme de Bauzà (TIL)

Les bases de l'STEI-i forcen la vaga indefinida

Les bases de l'STEI-i van forçar ahir la vaga indefinida, després de votar-hi majoritàriament en assemblea. La presidenta de la Junta de Personal de la Conselleria d'Educació i dirigent de l'STEI-i, Maria Antònia Font, va defensar els motius de l'aturada: "Ens volen imposar el programa de la FAES, tot diluint la nostra identitat".

Un dels directors cessats per negar-se a aplicar el decret de llengües, Rafel Andreu - de l'IES Pasqual Calbó i Cadés de Maó -, es referia també ahir a l'expedient que Ensenyament li ha obert: "Tenim l'esperança que durant la investigació es constatarà que no hem desobeït sinó que hem complert la llei, que era traslladar al consell escolar la decisió perquè els directors no són competents per modificar el TIL".

"No amb el meu fill"

La protesta dels docents, però, fou ahir rebutjada per l'autoanomenat Institut de Política Familiar (IPF), que ha engegat la campanya "No amb el meu fill". L'objectiu declarat és instar els pares a pressionar els professors perquè "no se serveixin dels alumnes com a arma de pressió" i desconvoquin la protesta. De fet, titllen la vaga de "sabotatge".

stats