SOCIETAT
Societat 04/09/2011

Aval jurídic i de l'Estat a la immersió lingüística en català a l'escola

El clam a favor de desobeir l'ultimàtum del TSJC perquè el castellà sigui llengua vehicular a les escoles rep cada vegada més suports. Què pot passar ara? Parlen els experts

Carles Arbolí
1 min
A POCS DIES DEL NOU CURS La polèmica judicial sobre el català a l'escola ha esclatat a les portes del començament de les classes a Catalunya el dia 12.

BarcelonaExperts i juristes consultats per l'ARA defensen que l'actual model lingüístic del sistema educatiu català s'ajusta al dret, malgrat la interlocutòria del TSJC que dóna un termini de dos mesos al Govern perquè el castellà sigui també llengua vehicular a les aules. Aquesta tesi ha estat defensada també pel ministre de Justícia, Francisco Caamaño.

Els juristes consideren que el TSJC, simplement, s'ha extralimitat en les seves funcions i que no pot demanar modificar una llei catalana, que en aquest cas seria la LEC, que només podria tombar el Tribunal Constitucional.

Tal com estan les coses, fem tres preguntes: Què pot passar ara? Hi ha conflictes lingüístics? Quins resultats acadèmics té la immersió? Els experts responen a l'ARA PREMIUM.

stats