Mor un obrer en desplomar-se una bastida de les obres de l'Hotel Ritz de Madrid

L'accident ha causat nou ferits més de diversa consideració

Un treballador ha mort en l'enfonsament d'una bastida a les obres de remodelació de l'Hotel Ritz de Madrid. L'accident ha causat també onze ferits més de diversa consideració, segons ha confirmat Emergències Madrid. 

La víctima mortal és un dels obrers, que havia quedat atrapat amb dos companys més entre la runa. Els bombers de l'Ajuntament han pogut rescatar els altres dos obrers, que estan sent atesos pel Samur. 

El delegat de Salut, Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, ha explicat que en el lloc de l'accident hi havia 12 persones dins de l'obra. Dels 11 atesos, cinc han rebut l'alta en el mateix lloc dels fets, quatre estan menys greu i hi ha dos ferits greus, que han sigut traslladats als hospitals 12 de Octubre i Gregorio Marañón perquè presentaven politraumatismes.

El cap de bombers, Eugenio Amores, ha explicat que els mateixos treballadors atrapats els han ajudat "bastant" perquè "encara que estaven enterrats se'ls sentia cridar". 

Els fets han tingut lloc cap a les 16.10 hores i fins al lloc dels fets s'han desplaçat bombers de l'Ajuntament de Madrid, almenys mitja dotzena d'ambulàncies del Samur i policia municipal i nacional.

Un dels obrers que eren a l'interior de l'hotel ha relatat a Efe que en el moment del sinistre hi ha hagut un gran estrèpit i "molta pols" i de seguida els han evacuat.

La Clara (nom fictici) ha explicat a l'ARA que el seu marit –que treballava com a soldador– ja va patir un accident durant les reformes de la setmana passada. Segons relata, li va caure un palet a sobre que li va crear diferents ferides i morats a la cama. L'ensurt, però, li ha arribat aquest dimarts, quan el seu marit l'ha trucat per informar-la de l'accident.

Acte seguit, la Clara s'ha presentat al Ritz per saber l'estat de salut de la seva parella. "He agafat una muda, aigua i menjar perquè no sabia com el trobaria", ha explicat la Clara, que no pensa marxar fins que s'aclareixi què ha passat. Afortunadament, ell es troba sa i estalvi.

L'Hotel Ritz, situat al passeig del Prado a pocs metres del Congrés de Diputats, es va tancar a finals de febrer per sotmetre's a una renovació per un import de 99 milions d'euros. Les obres de rehabilitació havien de durar fins a finals del 2019.

L'accident d'aquest dimarts és el segon ensorrament d'aquestes característiques a Madrid en menys de mig any. Dues persones van morir en desplomar-se el mes de maig passat un edifici en obres al passeig General Martínez Campos. 

Precisament avui els dos sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, s'han concentrat a la Cibeles, a 500 metres de l'Hotel Ritz, per denunciar l'augment de la sinistralitat laboral. Els sindicats han alertat que els accidents laborals han crescut un 6,5% entre gener i agost, període en què han mort 51 persones a la comunitat madrilenya, 16 més que en el mateix període de l'any passat.