Societat 27/10/2016

Una entitat avisa que fins a 2.000 mossos podrien amagar malalties i discapacitats

El president de l'Associació per a la integració laboral dels Mossos d'Esquadra amb discapacitat afirma que se senten denigrats pel Govern

Enric Borràs
1 min
Imatges del complex central dels Mossos a Sabadell, anomenat Egara, aquesta tarda, mantre el jutge que investiga el 'cas Macedònia' era al seu interior recollint proves.

BarcelonaFins a 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra podrien estar amagant malalties, accidents o discapacitats, segons el president de l'Associació per a la integració laboral dels Mossos d'Esquadra amb discapacitat (ALIMED), Àngel Gómez Quintero. La raó, ha afirmat, és que el departament d'Interior fa que els que tenen discapacitats permanents totals o absolutes reconegudes se sentin "denigrats" i siguin, a la pràctica, "expulsats del cos" perquè passen a considerar-los administratius en cas que els readmetin. La conselleria d'Interior no ha fet comentaris al respecte.

Quintero, amb el secretari general del Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), Jordi Costa, i el portaveu de l'USPAC, Josep Miquel Milagros, ha reclamat aquest matí en una roda de premsa que s'apliqui la convenció de l'ONU que regula les condicions de treball en segona activitat dels discapacitats. Ha afirmat que un total de 70 policies amb discapacitat permanent total reconeguda han quedat expulsats i que, només arran d'un decret del 2008 que consideren incomplert, i en alguns casos després de batalles judicials, han pogut reclamar tornar a treballar.

Quan els readmeten, però Gómez Quintero afirma que tan sols els donen tasques administratives i els fan tornar l'uniforme, l'acreditació, la placa i l'arma. "Demanem que ens respectin la dignitat", afirma. Assegura que els passen a considerar tècnics "no policials" però que molts, en canvi, podrien fer feina policial de suport. Aquesta situació fa que molts agents amaguin la seva condició i intentin fer feines més o menys compatibles amb la seva situació sense que els reconeguin la discapacitat. Gómez Quintero assegura que només aquesta setmana ha rebut 10 trucades d'agents en aquesta situació i n'ha atès sis més en persona.

stats