Societat 31/07/2012

Les entitats socials de Catalunya garantiran l'atenció a les persones

La presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, ha alertat que els impagaments "posen en perill la viabilitat de moltes entitats"

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras, ha assegurat aquest dimarts que les entitats socials garantiran els serveis i l'atenció a les persones, malgrat que el Govern de la Generalitat els ha traslladat el problema de tresoreria en no pagar-los els concerts de juliol.

En declaracions a l'agència Efe, Guiteras ha assegurat que els treballadors de les entitats "garantiran els serveis", encara que els problemes de liquiditat de la Generalitat "posen en perill la viabilitat de moltes entitats". En aquest sentit, la Taula d'Entitats del Tercer Sector està fent un seguiment de totes les entitats conjuntament amb el departament de Benestar Social i Família per evitar que cap entitat es trenqui i deixi de prestar els seus serveis.

Segons Guiteras, l'impagament dels concerts de les places assistencials repercutirà en les nòmines, el pagament dels proveïdors i la liquiditat de les entitats, però no en els serveis i l'atenció a les persones, que, ha insistit, "queden garantits".

"Ens consta que el Govern prioritza en polítiques socials, però hem de demanar que aquesta situació de falta de liquiditat sobrevinguda no succeeixi més, que es previngui amb més temps, i hem de mirar que els impagats vagin cap a altres llocs", ha dit Guiteras.

La presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, que agrupa gairebé 4.000 entitats socials catalanes, ha lamentat que la Generalitat hagi notificat aquesta falta de liquiditat a pocs dies de final de mes, cosa que ha dificultat la planificació de pagaments i serveis de geriàtrics i centres de discapacitats, drogodependents o menors tutelats.

"No hi ha hagut possibilitat de planificació per donar resposta als compromisos immediats", ha reconegut Guiteras, que ha reiterat que la Taula treballarà per garantir la qualitat de l'atenció i els serveis a les persones.

stats