Societat 20/05/2012

Les entitats socials alerten que estan en fallida tècnica

D.r
2 min
Una vintena d'entitats socials es veuran abocades a tancar per les retallades.

BARCELONA"Estem fent una tasca de contenció emocional amb moltes persones que, a més d'estar a l'atur, estan en situació de risc de pobresa, amb hipoteques que no poden pagar, amb fills que han de cuidar... Si no compten amb el suport i l'esperança de trobar una feina mitjançant un servei com el nostre, la situació, per a tots ells, serà encara més dramàtica i desesperant", diu Encarna Martín, Coordinadora de SIL Vallès Occidental, el primer servei d'integració laboral que va crear l'ECOM, l'any 1992.

Aquest és un servei a punt de desaparèixer, com ho estan els altres 10 repartits arreu del territori català. L'ECOM -entitat que ofereix serveis a les persones amb discapacitat física, i en defensa els seus interessos- ha iniciat ja els tràmits per presentar un ERO que suposarà el tancament de tots aquests serveis d'integració laboral.

Si no s'hi posa remei, els discapacitats deixaran de tenir una eina essencial per trobar feina. "Fem de pont entre la persona amb discapacitat, donant-li suport en el procés de buscar feina, i l'empresariat, a qui sensibilitzem sobre la importància d'inserir laboralment les persones amb discapacitat i informem sobre els tipus de contractes que ha de fer i els seus beneficis fiscals", explica Martín. "Avui més que mai és important que hi hagi serveis que ajudin les persones amb discapacitat a trobar feina, donades les dificultats d'inserció que ja té aquest col·lectiu en situacions normals", diu Antonio Guillén, president d'ECOM, entitat que integra 184 associacions de persones amb discapacitat i que ha patit de valent la retallada en polítiques actives d'ocupació per part del govern espanyol. "Estem en una situació límit, en fallida tècnica; si res no canvia ens podem veure obligats a tancar les portes", diu Guillén.

Les retallades estan afectant també altres entitats amb serveis d'integració laboral i amb centres especials de treball. És per això que avui es manifestaran a Barcelona per denunciar que la tisorada prevista de 256 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació deixarà 34.000 persones desateses.

stats