Societat 30/11/2017

Les entitats socials catalanes van atendre el 2016 un 2,2% més de persones que l'any anterior

Sis de cada deu persones ateses per la Taula del Tercer Sector estan en risc d'exclusió social

Selena Soro
1 min
L’objectiu del projecte és protegir el dret universal a l’alimentació dels ciutadans de Barcelona en situació de pobresa. ARA / Guillem Trius

BarcelonaLes 3.007 entitats socials catalanes que formen part de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van atendre el 2016 un 2,2% més de persones que l'any anterior, segons el baròmetre que han presentat aquest dijous la presidenta de la Taula, Francina Alsina, i el director general, Toni Codina.

En total, es van atendre 1.584.000 persones, a qui les entitats van destinar en conjunt prop de 3.000 milions d'euros, una xifra que correspon a l'1,37% del PIB de Catalunya. Del total de persones ateses, sis de cada 10 (un 62%) es troben en risc d'exclusió social.

Per primera vegada, la Taula analitza al baròmetre el perfil de les persones ateses, el 49% de les quals són homes, i el 51%, dones. De fet, en gairebé tots els col·lectius atesos hi ha un repartiment paritari pel que fa al gènere, excepte en els drogodependents (72% d'homes), els reclusos i exreclusos (96% d'homes) i en els programes d'atenció a la dona i LGBTI (66% de dones).

stats