ENVELLIMENT EL REPTE DE FER-SE GRAN

La vellesa en temps de crisi

Viurem en una societat en què una de cada tres persones tindrà més de 65 anys. L'envelliment de la població planteja alguns reptes ja que caldran més serveis i recursos per a la gent gran, un segment de població que amb la crisi s'ha convertit en el salvavides de familiars a l'atur

Les persones grans ja són el 17% de la població i es preveu que en el 2041 la xifra s'haurà doblat. L'augment de l'esperança de vida planteja molts reptes, ja que cada cop caldran més recursos i serveis per a la gent gran.

A més, la crisi ha fet aflorar una nova realitat, la de persones grans que han de donar suport a familiars a l'atur. Tot i que les pensions només han pujat un 1%, "ja hi ha gent que està arribant a final de mes gràcies a les pensions dels avis", explica l'investigador del CSIC, Julio Pérez.

El departament de Benestar Social també ha detectat que a causa de la crisi algunes famílies opten per treure l'avi de la residència i demanar la prestació de cuidador no professional de la llei de dependència.

Podeu llegir el reportatge complet a l' ARA PREMIUM, en el dossier sobre vellesa i futur que ofereix aquest diumenge l'ARA.

També hi trobareu:

I també, en exclusiva per a l'ARA PREMIUM: 'Com cuidar els avis, en 60 clics', amb 60 enllaços a les webs més útils