ENVELLIMENT EL REPTE DE FER-SE GRAN
Societat 19/02/2012

La vellesa en temps de crisi

Viurem en una societat en què una de cada tres persones tindrà més de 65 anys. L'envelliment de la població planteja alguns reptes ja que caldran més serveis i recursos per a la gent gran, un segment de població que amb la crisi s'ha convertit en el salvavides de familiars a l'atur

Ara
1 min
Sols o acompanyats? "Qui em cuida  és com una mare 
 O una germana"

BarcelonaLes persones grans ja són el 17% de la població i es preveu que en el 2041 la xifra s'haurà doblat. L'augment de l'esperança de vida planteja molts reptes, ja que cada cop caldran més recursos i serveis per a la gent gran.

A més, la crisi ha fet aflorar una nova realitat, la de persones grans que han de donar suport a familiars a l'atur. Tot i que les pensions només han pujat un 1%, "ja hi ha gent que està arribant a final de mes gràcies a les pensions dels avis", explica l'investigador del CSIC, Julio Pérez.

El departament de Benestar Social també ha detectat que a causa de la crisi algunes famílies opten per treure l'avi de la residència i demanar la prestació de cuidador no professional de la llei de dependència.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM, en el dossier sobre vellesa i futur que ofereix aquest diumenge l'ARA.

També hi trobareu:

  • Tot el que s'ha de saber sobre l'atenció d'avis en residències
  • Solucions alternatives per viure la tercera edat i iniciatives assistencials
  • La gent gran, un nou mercat de consum
  • Testimonis de gent gran que explica com viuen: sols o acompanyats?
  • Ben atesos sense marxar de casa
  • Entrevistes a experts que expliquen la situació de la gent gran en temps de crisi

I també, en exclusiva per a l'ARA PREMIUM: 'Com cuidar els avis, en 60 clics', amb 60 enllaços a les webs més útils

stats