Societat 02/12/2016

Envien 50 anys al psiquiàtric el noi que va matar els pares a cops a Valldoreix

Va clavar 70 cops als caps de la parella de 80 i 84 anys afectat per una esquizofrènia paranoide amb contingut delirant

Enric Borràs
2 min
Agents dels Mossos d'Esquadra a la porta de la casa de Valldoreix on es va produir el crim / ACN

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés durant 50 anys en un centre psiquiàtric del jove que va matar els pares a cops a Valldoreix el març de l'any passat. El jurat l'ha absolt dels dos delictes d'assassinat, tot i que ha quedat acreditat que els va matar ell, perquè patia una esquizofrènia paranoide amb contingut delirant que li va anul·lar les capacitats cognitives i la voluntat. Tot i amb això el tribunal n'ha imposat l'ingrés, com a "mesura de seguretat", a raó de 25 anys per mort. Només podrà sortir del centre amb autorització judicial.

Els dos avis, de 80 i 84 anys, van aparèixer morts al número 9 del carrer del Rusc de Valldoreix, al terme municipal de Sant Cugat, el 23 de març de l'any passat. Ella tenia 50 cops, la majoria al cap, i ell 20. El fill havia fet servir el pal d'un para-sol, una aixada i un atiador de ferro per matar-los. "Els va agredir brutalment", diu la sentència, que afegeix que ho va fer amb traïdoria -quan dormien sota els efectes de sedants- i acarnissant-s'hi.

El condemnat va al·legar al judici que no havia sigut ell, que just havia marxat de casa un dia abans dels fets i que era a Sagunt, al País Valencià, visitant uns terrenys que eren seus. Però el jurat considera acreditat que va cometre el crim partint de la base que els gossos de la casa haurien impedit l'accés a un estrany, que no es va robar cap objecte, que la parella no tenia enemics, que quan la Guàrdia Civil el va arrestar patia un brot de deliri i que havia amenaçat els pares. El germà de l'acusat va declarar que els difunts ja havien intentat ingressar-lo i que el pare li havia dit que veia possible que qualsevol dia els matés, però no el van voler denunciar.

El germà i un altre testimoni van declarar que prohibia l'accés als pares a les habitacions de la casa on era ell, i que havia arribat a tallar el gas i el cable de la televisió de la casa. De fet, el carter fins i tot va declarar que el pare no s'atrevia a agafar les cartes que li duia per al seu fill o que les rebutjava dient que acceptar-les li duria "conseqüències". També s'enfadava amb el seu germà, que intentava evitar la casa dels pares quan hi era ell. L'agressor també haurà d'indemnitzar el germà amb 160.000 euros.

stats