Societat 04/03/2013

Veïns de Flix protesten a Barcelona contra l'ERO a la factoria d'Ercros

Un miler de persones, la majoria vingudes del municipi, han bloquejat l'entrada de l'edifici, a l'avinguda Diagonal. Protesten contra l'ERO del 75% de la plantilla que vol impulsar la direcció

Ara / Acn
1 min
Concentració a favor dels treballadors d'Ercros-Flix a Barcelona / ACN

BarcelonaMés de 800 persones vingudes de Flix en autobusos i cotxes particulars, acompanyats per dos centenars més de persones de Barcelona, han protestat aquest dilluns a la capital catalana contra l'expedient de regulació de l'ocupació (ERO) que l'empresa Ercros ha anunciat per a la seva factoria de la Ribera d'Ebre.

Els manifestants s'han concentrat davant les oficines d'Ercros a l'avinguda Diagonal, on han mostrat el seu rebuig a l'acomiadament "del 75% de la plantilla" i a l'impacte de la mesura a una vintena d'empreses de la zona.

La concentració ha bloquejat l'entrada a l'edifici, on han dipositat "terra contaminada" que, asseguren, l'empresa deixa a 30 hectàrees de sòl de Flix.

Un ERO amb un impacte demolidor

L'ERO d'Ercros a Flix és el que més impacte tindria sobre un territori en la història recent de Catalunya. Als 156 treballadors afectats directament es calcula que s'hi afegirien uns 80 més d'empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa química. Això representaria gairebé la meitat de les altes a la Seguretat Social que hi ha en aquest municipi de 4.000 habitants.

stats