Societat 03/04/2014

Ernest Maragall diu al jutge Marlaska que el procés pel setge al Parlament és "desmesurat"

En la seva declaració, Maragall ha afirmat que no va rebre "agressions", sinó "pressió" i "insistència" a fer-li difícil l'accés al Parlament

Acn
1 min
PRIMER ACOSTAMENT  Ernest Maragall va assistir a un acte d’ERC el 14 de desembre al Fòrum.

MadridL'exconseller Ernest Maragall ha declarat aquest dijous davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Marlaska que considera que el procés que se segueix contra els 20 imputats pel setge al Parlament és "desmesurat". "Crec que podríem estar parlant de faltes en el pitjor dels casos, però no de delictes com els que es formulen i de conseqüències com les que es pretenen", ha dit, perquè aquesta qüestió s'hauria hagut de resoldre "per la via del diàleg i la mediació" amb els afectats. En aquest sentit ha recordat que fa pocs mesos ja es va manifestar a favor que el cas no acabés a l'Audiència Nacional. Maragall ha fet aquestes manifestacions en la seva declaració per videoconferència en l'última jornada de les vistes del judici als 20 acusats, per als quals la fiscalia demana 5 anys i mig de presó com a autors de delictes contra una institució de l'Estat.

Durant la seva declaració, Maragall ha afirmat que no va rebre "agressions", sinó "pressió" i "insistència" a fer-li difícil l'accés al Parlament perquè no es poguessin votar els pressupostos que estaven a debat.

Ha afirmat que va intentar entrar a la Ciutadella per un dels itineraris normals i va topar amb manifestants que l'hi van provar d'impedir però "sense ultrapassar un límit clar de respecte a la persona i d'expressió de posició pròpia".

Per aquest motiu ha insistit que considera que tot el procés és "desmesurat" i no hauria hagut d'arribar mai a l'Audiència Nacional. "Crec que podríem estar parlant de faltes en el pitjor dels casos, però no de delictes com els que es formulen i de conseqüències com les que es pretenen", ha dit.

stats